March 06, 2011

Driving class yang panas!

Semalam I ade terbaca salah satu blogger punya entry tentang driving class. So, I pon sekali ter'inspiried' nak tulis pasal driving class yang I pegi.


I bukanlah kali pertama pergi kelas memandu sekarang nih, if not mistaken dah 4 kali kelas I joined. Mula-mula tu agak sakit sikit la tapi I tak de la bawak sampai langgar-langar pasu kat track driving school tu. Not bad la. First week, I dapat cikgu Cina. Ohh, I was hoping..... *sigh! Tapi uncle ni ajar pakai mulut je. Dah tak reti sangat baru die tunjukkan. My mom said Uncle Cina tu kuat tidur time mengajar driving. Memang terbukti pon! I geram apalagi, saje je bawak laju-laju. Terkejut kau!


I pon ade kelas on weekends. I was lucky Uncle cina tuh tak ajar. Hahaha, jahatkan? I rase kalau Uncle tuh ajar I maybe tak lepas apa-apa lagi. Semalam, I dapat cikgu baru. Ganti Uncle tuh. Terkejut jugak la I. Kelas pukul 8-10 pagi. So, I jumpa my schoolmate yang baru nak pegi dengar talk yang 6 jam tu. Tidur air liur meleleh pon orang tu tak perasan. Hahaha! Cikgu tu perempuan yang comey lotey. Nama? Private and confidential. Lol. 

Mula-mula, memang la macam garang. Hah, Memang pon. Sebab I ni kurang sikit a.k.a lembab la kata kan. Serious I kata I takut nak tekan pedal minyak tuh. Kalau tekan, laju die semacam je. Punyalah kakak tu suruh tapi I takut jugak (I still buat jugak, ok!)

Di sebabkan van driving school tuh tak boleh nak start, terpaksalah budak-budak yang nak pergi bengkel tu naik kereta biasa je. Cikgu I pon kena hantar diorang jugak pergi Bangi. Sampai je kat sana, kakak tu cakap, balik ni awak bawak sampai Serdang tau! Nak tak nak, kena belajar jugak. I pon seperti murid yang patuh bawak la. DENGAN PELAHAN!  Hahaha.... Memang kena lecture lagi la...

Hari ni puya kelas was quite impressive. Kakak tu dah tak garang macam semalam, maybe sebab I dah tau apa nak buat kot? Hoho. Siap belanja minum lagi. Wah, hahaha! Hari ini, I pergi Bangi lagi. Memang dah ada dalam jadual pon. So, senang cerita belajar la dekat sana. Ramai betul orang hari ini. Sesak jugak la.

So, that's it for today. I terjumpa dengan kawan I masa nak otw balik Serdang. Die test JPJ pon on 22nd March jugak. Jadi I ada geng la nanti. Wish me luck! xoxo





   

No comments:

Post a Comment