December 21, 2010

LINA LOPEK

Today's entry i've been craving all day long to write it. coz' malam tadi mengantuk sangat then tido pukul 8 ( what a record ). ni nak story sket. story ni tak de langsung kaitan dengan yang idop or the dead. kalau ade pon perasan sendiri sendiri je la ek?

Ceritanya berkisar tentang sorang budak pompuan yang dilahirkan dengan nana yang sangat so called glamour.

Emaknye  : Ayahnye, emaknye rase baby nih dah besar nanti kite namekan LINA LOPEK,  buleh?
Ayahnye     : Urmm, elok bebenor. Ayahnye pon suke name cenggitu (macam itu).

Akhirnya, LINA LOPEK membesar dan masuk sekolah. Dekat sekolah, cikgu suruh anak murid die perkenalkan diri masing masing. Semua budak kelasnya sudah perkenalkan diri, sekarang tiba giliran LINA LOPEK.

Cikgunye : Sila kenalkan diri kamu...
LINA LOPEK : Nama saya Lili...
Cikgunye : Lili?? Nama betuk kamu ape?
LINA LOPEK : na...name sebenar saye Li..Lina Lopek (dalam nada pelahan)
Cikgunye  : Ape?? kamu suke makan kerepek??
LINA LOPEK : Lina Lopek (pelahan)
Cikgunye : Apek??

 Astafirullahalazzim, pekak badak sungguh cikgu nih.

LINA LOPEK : Nama saya Lina Lopek binti Sarip Dol. (jerit dengan kuatnya).

Sejak arituh nama LINA LOPEK sangat popular di sekolahnya.  Sampailah die menjadi sorang pompuan yang so called 'ss' cantik. Die juge bercita - cita nak jadi artis 'ter'popular. Suatu hari die ternampak dalam majalah Vouge

LINA LOPEK THE NEW ARTIST IN TOWN!!
coming soon...

wah,bagai nak rak la si LINA LOPEK nih baca. 

to be continued......
 
 sesiapa yang ade cerita untuk sambungan Lina Lopek nih, boleh la contribute idea dengan komen kat bawah ya!
credit to : Side.Of.Her      

No comments:

Post a Comment