February 26, 2011

Zaman Dolu-Dolu

Entry kali ni, no photo attached. Macam essay BI time SPM dulu-dulu. Ok! Kalau nak ingat zaman dulu-dulu, mesti kite ingat school time, right? Ape, best sangat ke sekolah ni? Macam makan lolipop and aiskrim ek? Tak de la best mane pon, tapi kalau dah habis sekolah tu la yang best. I suka mencecehkan? Memang pon...

Time sekolah dulu, I was lucky to be in kelas yang pertama dalam sekolah. Wow! Ye ke? Except time darjah 3 & 4, I macam sengal sikit sebab budak-budak kelas tu semua bijak belaka. wah! I kurang suka nak cerita pasal primary school sebab time dulu ramai cikgu tak suka dekat I. Sebab I diorang ingat I ni tak pandai and sepatutnya masuk kelas no. 1. Tapi anyhow, I was top student back then.

Naik secondary lagi best. The whole entire time of school, I had so much fun! Jumpa kawan baru. Kawan yang tak pernah tegur time primary pon tetiba je jadi geng! Nak dijadikan cerita, I got geng time sekolah dulu. We called it "FAB Girls". Dalam geng tuh ade Siti Nuramira, Sareenia, Ng Jin An and me. Sepatutnya ade lagi name geng yang tak ditulis namanya coz die tak jadi geng I sejak die buat t*** dengan I.


Jadi kami ini, amatlah 1Malaysia. Semua Prefect, makan sama-sama, study and bla bla bla.... Semualah sama-sama (tapi time melabur saham lain toilet ok!) Termasuk lah time copycat kot. Hahaha! Back then, geng I nih gegila sikit. Ingat lagi time exam science (feb test je kot) memang macam kucing nak terberak beranak la diorang salin jawapan kami se'geng'. I memang suka subject science coz senang nak scor. Lastly, I dapat 100% for that subject tapi dieorang...... (still dapat A jugak tapi bukan full marks).


Time form 3 I dapat jadi best student jugak. Alhamdulillah! So, dapat masuk kelas yang I rsa paling best the whole entire class that I've ever attend too. 4 Sains 1 a.k.a 4 Setia. Seriously, ramai jugak classmate time primary masuk kelas tuh. Kelas kiteorang memang la happening teramat!. Selalu jugak kena marah dengan cikgu tapi ade aku kisah!


Time belajar tuh boleh tahan serious la tapi kiteorang ade penyakit. Name die 'kalo masuk lab mesti tido berdengkur!' Hoohoho...! Yes, maklumlah lab sekolah tu kaler memang nak tido betul (kaler hijo) + cikgu mengajar macam study group. I pon mestilah berjangkit! Tak dapat nak diselamatkan lagi. Semua kelas I pernah tido. U name it! Physics? Chemistry? Biology? Hehe..


Bukan setakat itu je kot. Kiteorang memanglah proud gile when almost all the new stuff coming to school, kiteorang dapat merasa dulu. Yes, mahukan anda menjadi separti kami? So, belajar pandai-pandai and dapat straight A's. Enough menceceh, stuff like terpilih untuk wakil NEGERI  for teater. I like! Main go-kart wakit NEGERI lagi and macam-macam la!

Anyhow, you all semua mesti ade experience time zaman sekolah yang you guy tak dapat lupakan. Macam kawan I sorang nih, Nashu. Dia nih one of my bestfriend. Kawan since darjah 1 kot. Blog die memang best.( Nashu, aku ikhlas nih) Hahaha...


Ok, then
TO ALL MY COOLEST FRIENDS, BEST OF LUCK FOR YOUR FUTURE!

xoxo!



4 comments:

  1. hahaha..aku tahu ko ikhlas ^_^.4 setia & 5 setia memang best.Lol.Even kelas kita kena marah b'banding kelas sebelah -_-

    ReplyDelete
  2. wey every school kut first class yang selalu kene marah HAHA

    ST1 = SUKA TIDUR SATU :DD
    ST1 = STONE (mmg kepala batu xp)

    ReplyDelete